Pilates; Kayak ve Snowboard
Kayak sezonu yeni açıldı, peki vücudunuz buna hazırlıklı mı? Yaklaşık 25 yıldan fazladır her sezonu iple çekmekteyim, ve her sezon öncesi bedenimi bu yoğun aktiviteye hazırlama gereksinimi duyuyorum. Çünkü ben de sizler gibi korkuyorum. Her sezon, ya bir kaza geçirirsem, bir yerlerimi kırarsam, eklemlerim zedelenirse diye endişelenmemek elde değil. Sırf bu sebepten dolayı ısarla kayak ya da snowboard yapmayı kesinlikle reddeden arkadaşlarım da var etrafımda. Ama kayak ya da snowboardun verdiği büyük zevke de hayır diyemiyorum. Bu sebepten dolayı vücudumuzu bu büyük ve güzel aktiviteye en baştan hazırlamamız gerekmekte. Daha sonrasında endişelenecek hiç bir şey kalmıyor.
Düzenli Pilates yapıyorsanız bu korkularınızı rahatlıkla bir kenara bırakabilirsiniz. 2010 yılında yapılan sistemli bir araştırmada Pilates ile elde edilen denge çalışmalarının alt ekstremite yaralanmalarının kesinlikle önüne geçtiğini göstermiştir. (Neuromuscular Training for Sports Injury Prevention: A Systematic Review)
Aldığınız Pilates dersleri, snowboard ya da kayak yaparken dayanıklılığınızı, gücünüzü, çok yönlülüğünüzü, hızınızı ve çevikliğinizi artırmak için eşi bulunmaz bir destekçidir. Dersler sadece performansı arttırmayı değil, aynı zamanda kar sporlarında görülen, düşme veya burkulmadan kaynaklanan çok yaygın diz, sırt, omuz ve bilek yaralanmalarını önlemeyi amaçlamaktadır.
Gündelik hayatınızda varlığını unuttuğunuz ancak dağda en büyük silahınız olan gizli kaslarınızı güçlendirmek, yaralanmayı önlemek ve her kar sezonuna hazırlıklı girmek istiyorsanız Pilatesi sakın hayatınızdan çıkarmayın. Vücudunuzun kayak yaparken gereksinim duyduğu hareketler, deneyimli eğitmenlerimiz tarafından size yaptırılan egzersizler sayesinde sizi dağın zirvesine taşımaya yetecektir.
E artık sezona hazırsanız zirvede görüşürüz 😊
Spor yaralanmalarının önlenmesi için nöromüsküler eğitim: sistematik bir gözden geçirme.
Frankfurt, Goethe-Üniversitesi, Spor Hekimliği Anabilim Dalı, Frankfurt, Almanya. [email protected]
Amaç:
Bu sistematik derlemenin amacı, metodolojik olarak iyi yapılmış randomize kontrollü çalışmalardan ve randomize edilmeden kontrollü klinik çalışmalardan elde edilen en iyi kanıtları kullanarak spor yaralanmalarının önlenmesinde propriyoseptif / nöromüsküler eğitimin etkinliğini değerlendirmektir.
Yöntemler:
İki bağımsız araştırmacı, çeşitli elektronik veritabanlarında ve referans listelerinde bir literatür taraması gerçekleştirmiştir. Gözden geçirenler, denemeleri bağımsız olarak dahil edilme kriterleri ve metodolojik kalite açısından değerlendirmiş ve verileri çıkarmıştır. Yüksek metodolojik kalite çalışmalarına odaklanarak, tedavi etkilerini tahmin etmek için nispi riskler (RR) ve% 95 güven aralıkları (CI) kullanılmıştır.
Sonuçlar:
Toplam 32 ilgili çalışmadan, bu inceleme için metodolojik olarak iyi yapılmış 7 çalışma düşünülmüştür. Birleştirilmiş analiz, çoklu müdahale eğitiminin alt ekstremite yaralanmaları riskini azaltmada etkili olduğunu ortaya koydu (RR = 0.61,% 95 CI = 0.49-0.77, P <0.01), akut diz yaralanmaları (RR = 0.46,% 95 CI = 0.28- 0.76, P <0.01) ve ayak bileği burkulması yaralanmaları (RR = 0.50,% 95 CI = 0.31-0.79, P <0.01). Sadece denge eğitimi, ayak bileği burkulması yaralanmalarında önemli bir risk azalması (RR = 0.64,% 95 CI = 0.46-0.9, P <0.01) ve toplam yaralanmalar için anlamlı olmayan bir risk azalması (RR = 0.49,% 95 CI = 0.13-1.8) ile sonuçlandı. , P = 0.28). Egzersiz müdahaleleri spor yaralanması öyküsü olan sporcularda olmayanlara göre daha etkiliydi.
Sonuç:
Yedi yüksek kaliteli çalışmanın sonuçlarına dayanarak, bu derleme, pivot sporları sırasında ergen ve genç yetişkin sporcular arasında bazı spor yaralanmaları insidansını azaltmada propriyoseptif / nöromüsküler eğitimin etkinliği için kanıt göstermiştir. Gelecekteki araştırmalar, belirli spor ve popülasyonlardaki yaralanmaları önlemek için en uygun ve etkili eğitim bileşenlerini tanımlamak için karşılaştırmalı çalışmaların yürütülmesine odaklanmalıdır.